Results 1 to 4 of 4

Thread: GPU reserved for workgroup remote agent local agent issue

  1. #1

    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    5

    GPU reserved for workgroup remote agent local agent issue

    Hi All,

    My machine has recent become a workgroup slave - it's mostly used evenings and weekends. I've found I can't use the GPU in the day, runs fail unless I enforce CPU only.

    Is this a bug/feature?

    I would have though both local and remote agents should be able to access the GPU if it is available?

    Capture.PNG

    Agent manager is admin rights only, so I cant stop/start the agent service. using the 'manage job agent' in ICM has caused issues with the work group licence - that might just be our inexperience managing the workgroup.

  2. #2
    Forum Moderator

    Innovyze Employee



    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    133
    It will most likely be an Nvidia display driver issue.

  3. #3

    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by Duncan Kitts View Post
    It will most likely be an Nvidia display driver issue.
    hi Duncan,

    the log error:
    -------------
    Selecting CUDA Device
    1 CUDA Devices found
    CUDA Device selection based on maximum GFLOPS
    Using CUDA Device GeForce GTX 1080 Ti PCI BUS id 2
    ../iw2d_CUDA/iw2d_CUDA.cu(491) : cudaSafeCall() Runtime API error : unknown error.
    16/03/18 11:47:45 Simulation engine exited code 4294967295 (0xFFFFFFFF)
    FAILED - Sim Engine failed
    -------------

    After a clean install a user can use the GPU locally, after another member of the workgroup triggers a run remotely the ability to use the GPU is lost. The user can still trigger remote GPU sims across the workgroup but can only do CPU runs locally.

    we find that the Nvidia driver crashes when runs complete, when triggered from another machine. I presume some sort of handshake isn't completed. After this the local agent cant use the GPU and a restart doesn't help.

    Do you have a preferred driver iteration for the 1080ti?

    many thanks

    James F

  4. #4
    Forum Moderator

    Innovyze Employee



    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    133
    OK, can you contact support@innovyze.com with your license number and someone will pick the query up. The driver will depend on the version of ICM being used. It would be useful to know the driver you're using currently.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •